tisdag, augusti 25, 2009

Mytomspunna Mulholland Drive

När vi vaknade upp i söndags morse så kände vi för att göra nån ny utflykt. Vi tänkte "vad har vi hittills inte gjort i L.A, vad finns kvar att upptäcka..." Då kom vi på iden att köra hela Mulholland Drive, from start to finish. Vi stannade för att köpa matsäck sen bar det av till Hollywood!

Mulholland Drive är en mytomspunnen, legendarisk och lite "mystisk" körsträcka- späckad med historia, som går genom kullarna i Hollywood, Beverly Hills och Bel Air. På många ställen känns vägen lite öde även om stora mansions till hus ligger överallt. Det som gör att den här vägen har blivit så känd, är bland annat att den är så gammal. Man riktigt känner känslan av det gamla Hollywood när man susar fram över kullarna. Det ligger verkligen nåt romantiskt, spöklikt och melankoliskt över den här vägen, allt på samma gång... Svårförklarat, man måste åka här själv för att förstå... Hellst nedcabbat förstås. Dessutom är utsikten över Hollywood svårslagen. Jag kan bara tänka mig vad spektakulärt det måste vara om natten. Mulholland Drive kallas oxå för The Bad Boy Drive på grund av all livsfarlig street racing som tar plats här... Det är med rysningar jag tänker mig hur det kan gå till, för vägen kantas av störtbranta otäcka stup.
Tom Petty sjunger om den här vägen i sången “Free Falling” och likaså REM i sången “Electrolite"; "If you ever want to fly, Mulholland Drive..."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar