måndag, augusti 03, 2009

KalifornienTips

Jag fick en fråga här på bloggen:

Hej, vilket enligt dig är det bästa stället i Kalifornien? Jag är på väg dit och är sjukt nyfiken och exalterad! Fin blogg, föresten!

Hej! Tack för berömmet! Kul att du ska åka till Kalifornien, det är ett bra val av resmål! Här finns det nämligen oändligt mycket att göra. Enligt mig är de bästa ställena i Cali:

1) O.C- här bor vi! Många turister missar den här lilla pärlan eftersom mesta fokus ligger på L.A.
O.C (Orange County) ligger ca 40 minuter söder om Los Angeles och är mest kännt för sina underbara stränder. Den finaste heter Laguna Beach. Det som gör LB så speciellt är att stranden i själva verket är en massa småstränder omgärdade av klippväggar, vilket ger ett behagligt lä för vinden. Det är inte omöjligt att få en strand helt för sig själv!
Newport Beach är en annan mysig strand men med en helt annan karaktär. Här är det kul att strosa runt och titta på lyxvillorna som brer ut sig vid hamnen, eller varför inte hyra en jolle i nån timme och åka runt och titta på de enorma yachterna som ligger ankrade utanför husen. Förutom de härliga stränderna så ligger världens första Disneyland här. Har man minsta lilla barnasinne kvar så är parken klart värt ett besök!

2) San Fransico är ett måste. Det här är kanske USA:s mysigaste storstad. Det känns europeiskt här med alla uteserveringar och spårvagnar. Fängelseön Alcatraz får inte missas och ett tips är att köpa biljetter några dagar i förväg eftersom det är en sån populär attraktion. Haight Aschbury är kul att besöka då det var världens centrum för hippie- eran under 70 talet. Här är alla hus färgglada och viktorianska, precis som man ser framför sig att San Fransisco ska vara. Ett annat roligt tips är att hitta "buskmannen" som håller till vid Pier 39. Buskmannen är en gubbe som har försörjt sig i 20 år på att gömma sig bakom en buske och skrämma människor som går förbi. Han är en riktig kändis i S.F!

3) Hollywood är ärligt talat ofta något av en besvikelse för turister som kommer till Kalifornien, för man tror att det ska vara betydligt mer glamoröst och tjusigt än vad det egentligen är. Men väl i Cali, så är det ändå absolut värt att se. Här ska man åka hela vägen upp till Hollywoodskylten för att plåta klassiska turistbilder, (ta gärna med ett par feta filmstjärnebrillor för coolast effekt) se stjärnorna på Hollywood Blvd och ta en heldag på parken Universal Studios, som helt går i filmtema.

4) Har man några dagar över på sin Kaliforniensemester, så ska man hyra en bil utan tak och susa fram i ökenlandskap till syndernas stad mitt ute i Nevadaöknen- Las Vegas. Ta med glitterfodralet för är det nånstans man kan klä sig precis hur glammigt som hellst utan att vara överklädd, så är det här. Spela bort lite pengar, frossa i de fantastiska matbuffeerna och njut av att känna dig som en lyxlirare på de stekiga hotellen, som faktiskt inte alls är särskilt dyra.

Hoppas dessa tips kan vara till nån nytta!

1 kommentar:

  1. Åhh, vad glad jag blev för det fina långa svaret! Verkligen tack så mycket! Jag ska skriva ner allting och kryssa av eftersom, detta kommer bli fantastiskt :)

    SvaraRadera